Puolukka sesonki 2015

Puolukka sesonki 2015

Puolukka sesonki 2015 on nyt alku vaiheessa, syyskuun viimeisellä viikolla.  Puolukka täällä etelä ja länsi alueilla on alkanut muuttaa väriä tumman punaiseksi, se on merkki että puolukka on alkanut muutua loppu vaiheen kypsää poimijoille.  Hallaa ei ole vielä ollut tänä syksyllä länsi suomessa, ja niin ollen kuultava puolukka on harvassa.

Puolukka sesonki 2015
All Rights Reserved.

Sateinen syksy 2015

Syksykuussa on tullut useita vesi sateita, ainakin syyskuun loppupuolessa. Vesi kuuroja on tullut usein kerran tai kaksi viikossa, viime viikolla tuli vettä kuin saavista, ja samoin tällä viikolla, tiistaina tuli vesi kuuroja ja taas tänään sataa vettä, sehän on luonnolle hyvä aikaa saada runsaasti vettä metsän puille, pensaille, marjoille, sienille eläinten ruoka heinälle.  Tuore heinä vesi sateen jälkeen varmaan maistuu eläimille erinomaisen hyvälle.

Katso tästä lisää valokuvia syksy 2015 marjoista. Autumn berry season Finland.

Puolukka sesonki 2015
All Copyrights Reserved.

Puolukan ravintoarvot

Puolukka sisältää paljon hyvää vitamiinia, yksi niistä on E-vitamiinit. C-vitamiinia puolukka marjassa on vähiten verrattuna muihin luonnonmarjoihin. Puolukassa on runsaasti erityisesti mangaania ja se on myös hyvä ravintokuidun lähde. Puolukka marjasta löytyy monia erilaisia polyfenoleja, joiden terveysvaikutuksia tutkitaan paljon. Marja sisältää mm. lignaaneja, proantosyanidiineja ja resveratrolia. Resveratrolia puolukka sisältää samankaltaisia määriä kuin punaviinin raaka-aine, tumma viinirypäle.

Puolukka sesonki 2015 marjojen käyttö

Puolukka marjaa on perinteisesti käytetty liharuokien lisäkkeenä, puolukkaa myös voi hyvin käyttää raaka-aineena marjakeittoihin, puuroihin, uuniruokiin, leivonnaisiin ja mehuihin. Puolukka on myös suosittu lisäke aamiaisen kaura puurossa.

Puolukka marjaa säilötään eniten pakastamalla, toiseksi suosittu tapa on valmistaa puolukka marjat survomalla tai keittää hyytelöksi tai hilloksi keittämällä sokerin kera.

Puolukka sesonki 2015
All Copyrights Reserved.
Puolukka marjojen bentsoehappoa sopeutuu hyvin säilytykseen

Marjat sisältävät luontaisesti säilyvyyttä edistävää bentsoehappoa, joten marjat säilyvät hyvin viileässä varastoituna raakasurvoksena tai veteen säilöttynä. Pienien aamu pakkasten jälkeen puolukka marjaa voi hyvin käyttää mehun valmistuksessa.

Kiitos paljon käynnistä www.marjamies.fi verkkosivulla, ja lukemalla tämän Puolukka sesonki 2015 artikkelin, toivottavasti tämä on ollut  mielenkiintoinen ja käytännöllinen kokemus puolukaan liittyvät tiedot, valokuva gallerian lenkit ja liitteet. Kiitos ja hyvää marja metsä syksyä 2015.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *