Herkkutatti puolukka

Herkkutatti puolukka

Herkkutatti puolukka ja keväällä kerätyt mustikan varsilehdet tuo mieleen menneen kesän.  Katselin kesäkuussa mesässä miten mustikan varret olivt alkaneet kasvamaan vesisateiten tullen, niissä oli paljon uutta kasvua, lehdet olivat tuoreen vihreitä ja päätin ottaa nitä talteen talvea varten.  Olin aikaisemmin lukenut niiten ollen terveellisä ja sisältävän paljon hyviä kivennäisaineita ja vitamiineja. Ja niin tein, leikkasin mustijan pensaan varsija pussiin noin viiden litran verran ja toin ne kotia, pakastin ne pieniiin osiin muovi pussissa. ja viime viikon lopulla sain maistella menneen kesän maukkaita makuja.

Herkkutatti puolukka
All Copyrights Reserved.

Herkkutatti puolukka ja mustikan lehtiä

Herkkutatti puolukka ja mustikka varren lehtiä oli ihan hyvä lähituotteista yhdistelmä, paistoin herkkutatit paistin påannussa voissa puna sipulin kanssa. Herkkutatin ominaisuus on siitä erinomainen että siinä on tiivis  runko ja lakki. Tatin voi hyvin ruskistaa vaikkapa vielä sen jälleen olleen pakasteessa muutaman kuukauden.  Nestettä kyllä irtoaa paljon kun tatti sulaa huoneen lämmössä, ja joåpa vielä pannussakin.

Herkkutatti puolukka
All Copyrights Reserved.

Puolukkamurska sokerin kera

Puolukkamurska sokerin kanssa sopii minulle hyvin, kesällä mustikat kasvoi mustikan pensaan ja puolukka kukki ja marjat ilmestyi.  Syksyllä keräsin kun miita alkoi olla kypsymässä.  Tänä vuonna 2014 kyllä piti odotta pitkään ennekuin pulukka marjat olivat kypsiä korjattavaksi. Tein sitten yhdistelmän kun olin paistanut herjjutatit, murskannut puolkat ja ottanut mustikan lehtiä pakasteesta jonkun veran salatin merkityksellä.  Tässä se siten on valokuvan kanssa nähtäväksi.  Aika menee etenpäin eikä ole paluuta entiseen kesään muuten kun nauttimalla menneen kesän marjoja ja muistoja.

Herkkutatti puolukka
All Copyrights Reserved,

Siinä se sitten on yksi luonnon antimia ateria menneestä Suomen kesästä 2014.

Herkkutatti puolukka Kirjoitus vinkki

Jos olet kiinostunut kirjoittamaan Suomenkielellä niitä käy katsomassa verkko sivut tästä nimeltä http://kirjoitusvinkki.fi  Kirjoitus on hyvä taito yllä pitää, se on luovaa työtä mitä pitää harrastaa ja kehittää, niin kuin huomaat minun kirjoituksesta Suomen kielellä, vielä on tilaa kehitykselle. Kirjoituksella on myös paljon mahdollisuuksia tuottaa sisältöä muille verkkosivustoille.  Ei tässä muuta aihetta kirjoitta kun menneestä kesäsät ja Suomen luonnon antimisista ja muistoja mitä näki ja mitä otti mukaan menneisyydestä. Kiitos vierailusta täällä Herkkutatti puolukka www.marjamies.fi sivuilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *