Antioksidanttien vaikutus

Antioksidanttien vaikutus ruumiissa



style=”display:inline-block;width:728px;height:90px”
data-ad-client=”ca-pub-0565005614492937″
data-ad-slot=”8112655761″>

Antioksidanttien vaikutus ruumiille on tutkittu olevan suojaava ja rakentava, mikä estää vapaa rakikaalien hajottavaa vaikutusta terveille soluille.

Kaikki elävät organismit käyttävät happea aineenvaihduntaan ja käyttää ravinnon ravintoaineita energiaksi pysyä elossa hengissä . Happi on siis olennainen osa elämiseen, happi sovittelee kemiallisia reaktioita, jossa käy aineenvaihduntaa, em, rasvat, proteiinit ja hiilihydraattien mitkä tuottaa energiaa.

Hapen syrjä negatiivinen puoli

Happi on yksi tärkeimmistä osista elämiseen, se on myös kaksiteräinen miekka . Happi on erittäin reaktiivinen atomille, joka kykenee muuttua osa mahdollisesti haitalliseksi molekyyliksi, jota kutsutaan yleisesti sanalla ” free radicals” (vapaita radikaaleja). ”
Vapaat radikaalit
Nämä vapaat radikaalit pystyvät hyökkäämään kohti terveitä soluja elimistössä. Tämä voi aiheuttaa vaurioita, sairaus ja lisätä vaikeata häiriötä. Soluvaurioita vapaiden radikaalien aiheuttamilta näyttää olevanmerkittävä tekijä ikääntymisen ja sairauksia, kuten:

  • syöpä
  • sydänsairaus
  • aivotoimintaa
  • immuunijärjestelmää jne.

Kaiken kaikkiaan, vapaat radikaalit ovat sekaantuneet synnyssä mahdollisesti vähintään 50 sairauksiin.

Koska vapaat radikaalit sisältävät parittoman elektronin ne ovat epävakaita ja karkaavat ulos ja yrittävät kaapata  muiden aineiden elektroneja jotta voisi neutraloidaan itseään . Tämä aluksi vakauttaa vapaiden radikaalien, mutta tuottaa toisen prosessin. Pian ketjureaktio alkaa ja tuhansia vapaiden radikaalien reaktioita voi esiintyä muutaman sekunninpääreaktiosta

Antioksidanttien vaikutus
Copy © All Rights Reserved.
Antioksidanttien vaikutus luonnon marjoista.

Puolukan flavonoidi pitoisuus on suuri.  Mustikka sisältää runsaasti antioksidatiivisia karotenoideja ja flavonoideja. Flavonoideista mustikassa on erityisen runsaasti antosyaaneja.

Hedelmät ja marjat ovat erityisen tärkeitä antioksidanttien/ vitamiinin, karotenoidien,  flavonoidien lähteitä. Hedelmissä yleensäa ja marjoissa on paljon erilaisia antioksidanttiyhdisteitä. Antioksidanttien avulla voidaan mahdollisesti parantaa elimistön toimintaa, suojella lihassoluja rasitusvaurioilta, nopeuttaa palautumista ja parantaa vastustuskykyä. Antioksidanttien vaikutus ruumissa on positiivinen, suojaava ja rakentava, mikä yllä pitää hyvää terveyttä, sillä tasolla mitä itse ei voi seurata mutta kyllä tuntee hyvän pitkän terveyden kautta.

Hyvä ruoka ja ravino valinnall aon suuri merkitys sellaisella tasolla mitä kaikki ihminen ei osaa suoraan omilla aistilla lajitella arvo järjestykseen. Mutta ruoka ja ravinnolla on tärkeys järjestys sillä tasolla missä happi sovittelee kemiallisia reaktioita, jossa käy aineenvaihduntaa, em, rasvat, proteiinit ja hiilihydraattien mitkä tuottaa energiaa, niin kuin aikaisemmin sanottiin.  Siis kysymys ei ole mikä maistuu sillä hetkellä ”hyväksi”, tai mikä on edullista ostaa, kun luonnon marjoja voi itse etsiä ja kerätä Pohjoimaissa lähi luonnosta ja laittaa niitä tulevalle talvea varten säilöön. Antioksidanttien vaikutus on ruumille hyvä, ja niitä tulee käyttää sen hyvän vaikutuksen perusteella useasti viikossa. Hyvää talvea 2013.

Antioksidanttien vaikutus
Copy © All Rights Reserved.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *